EVpay-sovelluksessa roaming-hinta ei yllätä

Yleinen

Sähköauton lataus voi käydä kalliiksi, jos lataus tulee aloitettua vahingossa väärällä lataustunnisteella. EVpay-sovelluksessa tällaista riskiä ei ole.

Viime aikoina julkisuudessa on käsitelty tapauksia, joissa sähköautoilija on yllätetty poikkeuksellisen suurilla lataushinnoilla. Usein kyse on ollut tutusta latausasemasta, jossa latauksen lopullinen hinta onkin ollut jotain aivan muuta kuin odotusten mukaista. Mistä on kysymys?

Sähköauton latausta ei käynnistetä pankkikortilla eikä käteismaksulla, vaan latauspalveluverkon mobiilisovelluksella tai tunnisteella. Käyttäjä tallentaa oman luottokorttinsa tiedot palveluun ja tunnistautuu laturilla palveluverkon käyttäjäksi. Ladattu sähkö veloitetaan luottokortilta.


Latauslaitteella tunnistautuminen ja latauksen aloitus tapahtuu melkeinpä aina joko latauspalveluverkon älypuhelinsovelluksella tai pienellä RFID-avaimenperätunnisteella.

Roaming-verkko hyödyntää olemassa olevaa laturikantaa

Joillakin latausoperaattoireilla on omat latauslaitteensa, toiset palveluntarjoajat käyttävät muiden asentamia latureita. Esimerkiksi EVpay ei omista latauslaitteita, vaan EVpay-sovelluksella käytetään muiden latureita. Tällaista toisen latausoperaattorin laitteiston hyödyntämistä kutsutaan roaming-palveluksi.

Roaming-palvelu vastaakin toiminnaltaan matkailijalle tuttua kännykkäverkkovierailua. Se kasvattaa ennen kaikkea käytössä olevien latauspisteiden lukumäärää, aivan kuten roaming mahdollistaa matkapuhelimen käytön ulkomailla. Roaming-verkon käyttäminen on kuitenkin usein kalliimpaa kuin oman kotiverkon.

Roaming-verkoissa latauslaitteelle tunnistautumisen kanssa voi tulla ongelmia. Useat laturit mahdollistavat tunnistautumisen RFID-tunnisteella ja moni autoilija pitääkin eri latausoperaattoreiden tunnisteita samassa nipussa.

RFID-tunnisteiden kanssa voi käydä vahinkoja

Joskus laturille tunnistauduttaessa laitteelle saattaa epähuomiossa tulla näytetyksi väärä tunniste. Tällöin lataus saatettaan laskuttaa roaming-hinnoilla, mikä usein johtaa paljon normaalia suurempaan laskuun. Jotkut latausoperaattorit ovat jopa luopuneet RFID-tunnisteiden roaming-käytöstä kokonaan omilla laitteillaan tämän takia. 

EVpay-sovellusta käytettäessä tällaista vahinkotunnistautumista ei voi syntyä, sillä EVpay-sovellus ei käytä lainkaan RFID-tunnisteita. Sen sijaan latauslaitteelle tunnistaudutaan aina EVpay-älypuhelinsovelluksella, joka kertoo selkeästi sekä latauksen hinnan, että laskutusperusteen.

Latauksen hinta perustuu joko energian määrään, eli kilowattitunteihin tai latausaikaan joka mitataan minuuteissa. Näin autoilijan on helppo hahmottaa tulevan lataussession hinta. 

EVpay-sovellusta käytettäessä latauksen hinta ei siis koskaan pääse yllättämään.

Jaa artikkeli

Lataa ja rekisteröidy

Lataa ja rekisteröidy käyttäjäksi EVpay sovellukseen. Rekisteröi omat tietosi sekä maksukorttisi tietoja nopeaa maksamista varten. Näin takaan luotettavan toiminnan.