TouchPayGo yhdistää helpon korttimaksun pysäköintiin ja lataukseen

Yleinen

Uusi pysäköintipalveluille ja latausoperaattoreille suunnattu maksulaite mahdollistaa sekä sähköauton lataamisen, että pysäköinnin laskuttamisen helposti yhdellä korttimaksulla.

Laite sisältää kosketusnäytön, jolla pysäköinnin ja lataamisen valinnat tehdään, sekä korttimaksupäätteen, joka mahdollistaa varsinaisen maksutapahtuman. Kokonaisuus on asennettu säänkestävään koteloon, joka soveltuu myös ulkoasennuksiin.

Yksi maksulaite sekä pysäköinnille että lataukselle

Liikenteen sähköistyessä tarve laskuttaa erilaisista palveluista muuttuu. Autoilija maksaa tavallisesti pysäköinnistä aikaperusteisesti joko parkkiautomaatin tai älypuhelinsovelluksen avulla. Lataussähköä varten kuljettajalla on kuitenkin täytynyt olla erillinen, latauspalvelutoimijan toimittama sovellus tai RFID-tunniste.

EVpayn kaltaiset, monessa paikassa toimivat älypuhelinsovellukset helpottavat lataussähköstä maksamista, mutta lopulta monella pysäköintialueella olisi kätevintä maksaa sekä pysäköinti, että sähkö yhdellä ja samalla laitteella. Tämä on kuitenkin toistaiseksi ollut vaikea toteuttaa.

Pysäköinnin maksaminen etukäteen on suoraviivaista ja helppoa. Sähköauton latauksen hinnan ennakointi ja teknisten rajapintojen toteuttaminen latauslaitteiden ja -toimijoiden kanssa on kuitenkin ollut haastavampaa. Tämä on osaltaan hidastanut korttimaksua hyödyntävien maksujärjestelmien yleistymistä latausasemilla.

Sähköauton latauksen laskutusperusteena on yleensä siirretty energia, siis kilowattitunnit. Joskus lataaminen saatetaan veloittaa myös aikaperusteisesti. Latausoperaattorin näkökulmasta latauksesta suoritettava maksu on kuitenkin tärkeä. Ilman varmistettua maksua latausta ei voida aloittaa.

TouchPayGo on joustava maksulaite eri tarpeisiin

Aiemmin maksuliikenteen varmistaminen on tapahtunut pääosin älypuhelinsovelluksella tai RFID-tunnisteella, palveluihin tallennettujen luottokorttitietojen pohjalta. Nyt maksutapojen laajentaminen on kuitenkin mahdollista TouchPayGo-maksulaitteen avulla.

Eri lataustoimijoilla voi olla hyvinkin erilaisia maksuperusteita lataussähkölle ja myös pysäköinnin hinta voi vaihdella esimerkiksi viikonpäivän tai vuorokaudenajan mukaan.

Autoilevalle asiakkaalle uusi maksulaite tarjoaa yhden helppokäyttöisen maksupäätteen, jolla pysäköinnin ja latauksen maksu voidaan veloittaa. OCPP-protokolla mahdollistaa älykkään rajapinnan latausasemien sekä maksulaitteen välillä.

Laitteen kosketusnäyttö mahdollistaa lataukseen liittyvät valinnat ja kuitin lähettämisen sähköpostitse lataustapahtuman jälkeen. Maksulaite esittää myös arvion ennakoidusta latauksen hinnasta. TouchPayGo on lisäksi toimiva keino huomioida Euroopan Unionin myötä uudistuva lainsäädäntö, joka vähitellen edellyttää yhä laajempaa tukea maksukorteille.

Suomalaisen Semel Oy:n tytäryhtiö Modulsystem Sweden AB esitteli TouchPayGo-maksulaitteen Tukholmassa järjestetyssä eCarExpossa helmikuun alussa. Nyt EVpay-sovelluksen kehittäjä tuo maksulaitteen Suomeen.

Jaa artikkeli

Lataa ja rekisteröidy

Lataa ja rekisteröidy käyttäjäksi EVpay sovellukseen. Rekisteröi omat tietosi sekä maksukorttisi tietoja nopeaa maksamista varten. Näin takaan luotettavan toiminnan.